A Bauhaus és mi

Szerzők

Kulcsszavak:

kortárs művészeti képzés, színcsillag, reflexió, Bauhaus-ünnepek, , élmény alapú tanulás

Absztrakt

Ez a leírás hallgatói nézőpontból reflektál a Bauhaus-centenárium eseményeire. A szerzők korábban egyetemi hallgatókként (képalkotás szak, festészet és grafika szakirány) a programok aktív résztvevői voltak, számos kurzuson dolgoztak a Bauhaus feladatokkal. Írásukban felidézik e félévek tapasztalatait: a legérdekesebb gyakorlatokat, alkotásokat, kihívásokat és módszereket.

Szerző életrajzok

Cseke Fruzsina

Cseke Fruzsina Budapesten végzett grafikusként, majd ezt követően az akkor Kaposvári Egyetem nevet viselő intézményben folytatta tovább tanulmányait. 2018-tól a Rippl-Rónai Művészeti Intézet Képalkotás alapszakán, Festő/grafikus szakirányon tanult és diplomázott 2021-ben. Ezt követően Budapesten helyezkedett el grafikusként alkalmazott grafikai területen. Emellett további saját grafikai és művészeti projektjeit folytatja.

e-mail:csekefruzsi@gmail.com

Májer Viktória

Májer Viktória Katalin 2018-ban kezdte el tanulmányait az akkor még Kaposvári Egyetem néven működő intézmény Rippl-Rónai Művészeti Karán, Képalkotás alapszak, Festő/grafikus szakirányon. 2021-ben szerzett diplomát. 2022-ben nyert felvételt a Magyar Képzőművészeti Egyetemre, Képzőművész mesterképzésre.

e-mail: majer.viktoria.2014@gmail.com

Downloads

Megjelent

2022-07-28

Hogyan kell idézni

Cseke, F., & Májer, V. (2022). A Bauhaus és mi. Artcadia : A Rippl Művészeti Intézet Lapja, 1(1), 55–54. Elérés forrás https://journal.ke.hu/index.php/artcadia/article/view/3294

Folyóirat szám

Rovat

Műhely/Hallgatói nézőpontok