Juh vágott testek S/EUROP minősítése és néhány vágási paraméter közötti összefüggés

Szerzők

  • Gyula Toldi
  • Dávid Mezőszentgyörgyi
  • Attila Lengyel

Kulcsszavak:

juh, S/EUROP, faggyúzottság, testalakulás, vágás

Absztrakt

A szerzők vizsgálatukban magyar merinó és ile de france juhok vágási tulajdonságait hasonlították össze azok S/EUROP minősítési eredményeivel. Megállapították, hogy a jelenleg használatos minősítési rendszer jól alkalmazható az állatok értékének megítélésére, ugyanakkor felhívják a figyelmet a hibákra is. Javasolják, egy új, objektívebb szisztéma kidolgozását és bevezetését.

##submission.downloads##

Megjelent

1999-02-15

Hogyan kell idézni

Toldi, G., Mezőszentgyörgyi, D., & Lengyel, A. (1999). Juh vágott testek S/EUROP minősítése és néhány vágási paraméter közötti összefüggés. Acta Agraria Kaposváriensis, 3(3), 25–34. Elérés forrás https://journal.ke.hu/index.php/aak/article/view/1361

Ugyanannak a szerző(k)nek a legtöbbet olvasott cikkei

1 2 > >>